Hirsirakennukset

02 Riihimäki 04 alppimaja

 

Käsin veistetyt hirsirakennukset ovat Alppisalvoksen päätuotteita. Vuosien aikana olemme toteuttaneet jo lähes puolen sataa rakennusta, perinteisestä rantasaunasta moderniin pelkkahirsihuvilaan ja aina erikosirakenteiseen siunauskappeliin.

Jokainen veistämämme rakennus on ollut ainutlaatuinen. Kukin niistä on suunniteltu yksilöllisesti asiakkaan toiveiden, tarpeiden ja käyttötarkoituksen mukaan. Sen lisäksi ne ovat myös aitoa käsityötä, sillä kaikissa pinnoissa näkyy viimeistelty käsityön jälki.

Jaa

Lue lisää...

Viimeisteltyä työtä

 

04 sisäkaton ja väliseinän siisti liittymäkohta14 luonnolliset muodot

 

Työstämme hirren pinnan pelkästään käsityökaluin. Tästä periaatteesta pidämme tiukasti kiinni! Ensin hirsi vuollaan vuoluraudalla ja taitavan veistäjän jäljiltä rungon luonnolliset muodot, oksat ja kuhmurat, näkyvät valmiin hirsiseinän vaihtelevassa pinnassa. Salvokset käsitellään petkeleellä ja tasaiset hirsiseinät piilukirveellä. Lopputulos on sekä kaunis että pintaa suojaava. Piilutus tai petkelöinti nimittäin sulkee puun syyt ja on näin luonnollinen suoja puulle.

 

Jaa

Lue lisää...

Muuta puusta

10 Massiivipuuovet 01 sisäkatto tuppilaudasta

02 ulkovuoraus tuppilaudasta

Käsin veistetyn hirsisaunan komistaa perinteinen takorautasaranoilla kiinnitetty ovi. Väliseinien verhoiluun, sisäkaton laudoitukseen taikka ulkolaudoitukseen saadaan vaihtelua ns. tuppilaudoilla. Niitä saadaan runsaasti pelkka – tai D-hirren sahauksen yhteydessä ja laudat voidaan hyödyntää mainiosti edellä mainittuihin kohteisiin.
Jaa

Lue lisää...

Vaativat erikoisrakenteet

 

14 Terassirakenteet  01 Vaarnapalkki 1 

Tunnusomaista hirsitaloillemme ovat pyöreästä puusta valmistetut erikoisrakenteet. Kattorakenne pyöreästä puusta on sekä käytännöllinen että näyttävä. Vaarnapalkilla voidaan parantaa esimerkiksi pitkän kurkihirren kantokykyä, joka muutoin pitkän jännevälin takia ei olisi riittävä kestämään kattorakenteen painoa.  

 

Vaarnapalkki vaihtoehtoja on mm. perinteinen kiilattu tai hammasettu vaarnapalkki, joita olemme toteuttaneet sekä pyöreään että sahattuun palkkiin. 

Pari vuotta sitten Mestari 2012 - tapahtuman yhteydessä tehtyjen yllättävien ja mielenkiintoisten rastitustestien tuloksiin voit tutustua sekä suomeksi ja englanniksi

 

Jaa

Lue lisää...

Alppisalvos Oy, Hakokyläntie 194, 89400 Hyrynsalmi
+358 (0)40 5772 870 • info[at]alppisalvos.fi