Veistotekniikka

forrer 797

Puulla itsellään on tunnetusti hyvät lämmöneristysominaisuudet. Niinpä hirsirakentamisessa on huolehdittava nimenomaan siitä, että hirret tulevat päällekäin tuulenpitävästi. Niiden välistä ei saa vetää. Tähän tarvitaan erityistekniikkaa.

 

Jaa

Lue lisää...

Seinäprofiilit

Hirsirakentamisessa kiehtovaa on sen monimuotoisuus. Yksin jo Suomessa, jossa hirsirakentamisen perinteet ulottuvat kauas menneisyyteen ja jossa sen hyödyntäminen ei ole koskaan katkennut, on suuri kirjo erilaisia tyylejä.

 

Jaa

Lue lisää...

Salvokset

074Hirsirakennuksen avainroolissa ovat salvokset. Ajan myötä veistäjät ovat kehittäneet lukuisia malleja ja variaatioita, jotka edustavat eri ajanjaksoja, alueita ja hirsimiesten työtapoja. Salvos on hirsiveistäjän käyntikortti!

 

 

Jaa

Lue lisää...

Puun hankinta

 

kainuun petäjät

 

 

Kun tavoitteena on korkealaatuinen hirsitalo, kannattaa puunhankinta jättää ammattilaisten tehtäväksi. Hankimme ja valitsemme rakennushirret huolella vain puun lepokautena, talvella. Vaikka valitsemamme rungon tulee lähtökohtaisesti olla mahdollisimman suora ja tasaisesti kapeneva, saamme ammattilaisena lengostakin rungosta kelpo hirren. Puut kaadamme ja karsimme käsin, jolloin valmiissa hirsiseinässä ei näy rumia kaatokoneen jälkiä. Käsityö alkaa siis jo kannolla!

Jaa

Lue lisää...

Alppisalvos Oy, Hakokyläntie 194, 89400 Hyrynsalmi
+358 (0)40 5772 870 • info[at]alppisalvos.fi