Viimeisteltyä työtä

 

04 sisäkaton ja väliseinän siisti liittymäkohta14 luonnolliset muodot

 

Työstämme hirren pinnan pelkästään käsityökaluin. Tästä periaatteesta pidämme tiukasti kiinni! Ensin hirsi vuollaan vuoluraudalla ja taitavan veistäjän jäljiltä rungon luonnolliset muodot, oksat ja kuhmurat, näkyvät valmiin hirsiseinän vaihtelevassa pinnassa. Salvokset käsitellään petkeleellä ja tasaiset hirsiseinät piilukirveellä. Lopputulos on sekä kaunis että pintaa suojaava. Piilutus tai petkelöinti nimittäin sulkee puun syyt ja on näin luonnollinen suoja puulle.

 


Hirsitalossa on useita paikkoja, jossa hirsi täytyy liitää muihin rakenteisiin. Tällaisia liitoskohtia ovat esimerkiksi yhtymäkohta palomuuriin, kevytväliseinään, sisäkattoon tai välipohjaan. Ammattitaitoinen veistäjä osaa ottaa huomioon hirsitalon erikoispiirteet ja toteuttaa liittämisen sekä taidokkaasti että tyylikkäästi.


Alppisalvoksen hirsitalossa sähköjohtojen karmivat pinta-asennukset ovat mennyttä aikaa! Sähköjohdoille porataan jo rakennusvaiheessa kanavat hirteen tai sitten johdot piilotetaan asennuksen yhteydessä oven- tai ikkunapielien karauriin. Sähkösuunnitelman mukaan myös katkaisijoille ja pistorasioille tehdään sievät upotukset seinään.


Viimeistelty lopputulos on paljon myös viitsimisestä kiinni! Meillä viitsitään, sen lupaamme!

Jaa
Alppisalvos Oy, Hakokyläntie 194, 89400 Hyrynsalmi
+358 (0)40 5772 870 • info[at]alppisalvos.fi