Hirsirakennukset

02 Riihimäki 04 alppimaja

 

Käsin veistetyt hirsirakennukset ovat Alppisalvoksen päätuotteita. Vuosien aikana olemme toteuttaneet jo lähes puolen sataa rakennusta, perinteisestä rantasaunasta moderniin pelkkahirsihuvilaan ja aina erikosirakenteiseen siunauskappeliin.

Jokainen veistämämme rakennus on ollut ainutlaatuinen. Kukin niistä on suunniteltu yksilöllisesti asiakkaan toiveiden, tarpeiden ja käyttötarkoituksen mukaan. Sen lisäksi ne ovat myös aitoa käsityötä, sillä kaikissa pinnoissa näkyy viimeistelty käsityön jälki.

Rakennusmateriaalin valitsemme tarkoin. Hitaasti kasvanut, tiheäsyinen Kainuun mänty soveltuu erinomaisesti hirsirakennuksen rakennusmateriaaliksi. Toista sataa vuotta vanhat petäjät saavat samalla myös arvoinsensa käyttökohteen. Puunhankinta on tärkeä osa tarjoamistamme palveluista.

Veistäjiemme pitkäaikainen kokemus ja ammattitaito mahdollistavat hirren muodolta erilaisten rakennuksien toteuttamisen. Hirsitalo voidaan veistää joko pelkka-, pyörö- tai D-hirrestä, ja ne voidaan salvata toisiinsa sulka-, satula- tai lohenpyrstönurkalla.

Tunnusomaista veistämillemme hirsitaloille ovat pyöreästä puusta toteutetut välipohja- ja kattorakenteet ja reilut, seiniä suojaavat räystäät. Massiivipuinen rakenne sisätiloissa on yksityiskohta vaille vertaa, eikä näiden rakennusten katolle tarvitse nousta lumikuormaa keventämään!

Aisti tunnelmaa, kurkkaa Galleriaan - yksi kuva kertoo enemmän kuin 1000 sanaa! Parhaiten koet sen astumalla sisään hirsitupaan – tervetuloa käymään Hakokylässä!

Vierailua odotellessa voit perehtyä tarkemmin hirsirakentamisen saloihin kohdassa Hirsirakentaminen. Täältä löydät lisää tietoa myös salvoksista ja seinätyypeistä.

       

              

 

 

 

 

 

 

Jaa
Alppisalvos Oy, Hakokyläntie 194, 89400 Hyrynsalmi
+358 (0)40 5772 870 • info[at]alppisalvos.fi