Vaativat erikoisrakenteet

 

14 Terassirakenteet  01 Vaarnapalkki 1 

Tunnusomaista hirsitaloillemme ovat pyöreästä puusta valmistetut erikoisrakenteet. Kattorakenne pyöreästä puusta on sekä käytännöllinen että näyttävä. Vaarnapalkilla voidaan parantaa esimerkiksi pitkän kurkihirren kantokykyä, joka muutoin pitkän jännevälin takia ei olisi riittävä kestämään kattorakenteen painoa.  

 

Vaarnapalkki vaihtoehtoja on mm. perinteinen kiilattu tai hammasettu vaarnapalkki, joita olemme toteuttaneet sekä pyöreään että sahattuun palkkiin. 

Pari vuotta sitten Mestari 2012 - tapahtuman yhteydessä tehtyjen yllättävien ja mielenkiintoisten rastitustestien tuloksiin voit tutustua sekä suomeksi ja englanniksi

 

Välipohjarakenne pyöreästä puusta sopii luontevasti hirsirakennukseen ja on myös komea yksityiskohta rakennuksen sisustuksessa. Kehärakenne siirtää pistekuormitusta tasaisti muille kantaville rakenteille, tolpille tai seinille. Tämän hyödyllisen tehtävän lisäksi se on yksityiskohta vaille vertaa!

Käytössämme olevalla Woodmizer 15 – vannesahalla voimme toimitta myös järeää, erikoismittaista sahatavaraa kantaviin lattia- tai terassirakenteisiin sekä sisä- ja ulkoportaisiin. Sahaamme myös toivotun vahvuista tuppilautaa. Kuvia erikoisrakenteista löydät Galleriasta.

 

päivitetty 24.10.2014

  

 

Jaa
Alppisalvos Oy, Hakokyläntie 194, 89400 Hyrynsalmi
+358 (0)40 5772 870 • info[at]alppisalvos.fi