Seinäprofiilit

Hirsirakentamisessa kiehtovaa on sen monimuotoisuus. Yksin jo Suomessa, jossa hirsirakentamisen perinteet ulottuvat kauas menneisyyteen ja jossa sen hyödyntäminen ei ole koskaan katkennut, on suuri kirjo erilaisia tyylejä.

 

 

Vanhimpien hirsimajojen seinäpinnat olivat pyöreistä hirsistä, joissa tosin jo hyvin aikaisin käytettiin varausta. Luonnonpyöreästä hirrestä veistetään nykypäivänä Amerikassa, Kanadassa ja Keski-Euroopassa. 

 

pelkkaMyöhemmin haluttiin seinässä jäljitellä kivipintaa ja alettiin pelkata hirsipinnat molemmin puolin tasaisiksi. Tapa alkoi kirkonrakennuksessa, ja teknisten etujensa vuoksi se levisi myös asuin- ja talousrakennusten tekoon.

Pelkkahirsi on Suomessa täällä hetkellä eniten kysytty käsin veistetty seinäprofiili. 

 

   

D-hirsiEdelliset tyylit yhdistää karjalainen malli (D-hirsi). Siinä tasaiseksi pelkattu sisäseinä luo avaruutta asuintilaan samalla kun ulkoseinän pyöreiksi jätetyt hirsien pinnat paljastavat puiden luonnolliset ja massiiviset muodot. Alppisalvos Oy on erikoistunut veistämään hirsitaloja D-hirsityylillä. Se on ollut eniten veistetty seinäprofiili veistokentällämme viime vuosina.

 

Galleriasta löydät kuvia useista D-hirsitaloista.

 

 Vaikka D-hirsitalot ovat olleet suosituimpia talomallejamme, yrityksemme käyttää kaikkia yllämainittuja tyylejä. Haluamme vaalia hirsirakentamisen monimuotoisuutta. Meillä ei ole käytössä ”malliluetteloa”, vaan otamme mahdollisimman tarkoin huomioon asiakkaan omat tarpeet ja toiveet. 

 

Jaa
Alppisalvos Oy, Hakokyläntie 194, 89400 Hyrynsalmi
+358 (0)40 5772 870 • info[at]alppisalvos.fi